donderdag 18 oktober 2018

Koopkracht ouderen

Terwijl de economie met groeide, leverden gepensioneerden aan koopkracht in, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) . De PCOB berekende de financiële gevolgen voor ouderen , op basis van. De koopkracht van ouderen is nauwelijks hersteld na de crisis. Voor ouderen met een pensioen dreigt halvering van de koopkracht.


Door de optelsom van maatregelen van de afgelopen jaren, de nieuwe pensioenwet en . Uit pensioenfondsen zal het niet komen, dus wil 50PLUS dat de regering garant staat voor de koopkracht van gepensioneerden. Werknemers meer, ouderen minder koopkracht. Ze toont vanuit het perspectief van inkomen en koopkracht dat de positie van ouderen aandacht vraagt. De notitie laat zien dat onrust en onvrede bij senioren. Het Nibud brengt al jaren de koopkracht van huishoudens in kaart.


Reden om de Tweede Kamer nogmaals te wijzen op de koopkracht van. Hoe komt het dat de koopkracht van ouderen nog steeds stevig . De Raad van State is traditiegetrouw kritisch bij de jaarlijkse miljoenennota. Ook nu het een beleidsarme begroting betreft. Na drie jaar van toenemend pessimisme over de financiële situatie en toekomst, groeit bij ouderen voorzichtig de hoop dat het beter wordt. Ouderen zijn voor het eerst sinds jaren weer positiever over hun koopkracht.


Dat blijkt uit onderzoek van ouderenorganisatie KBO-PCOB. Het CNV heeft in het commentaar op de Miljoenennota (nog eens) krachtig opgeroepen dat ook de ouderen nu snel moeten gaan merken dat . Ouderen kunnen ten opzichte van werkenden steeds minder doen van hun pensioen. We lezen uiteenlopende berichten over de koopkracht van 65-plussers.


Wat is nu het echte verhaal: zijn ze erop vooruit gegaan of is hun . Voor menigeen is het deze maand schrikken als de uitkering of het pensioen op de bankrekening staat. Alle groepen senioren gaan er in koopkracht op . Minister Dijsselbloem zal ouderen tegemoet komen als zij er volgend jaar in koopkracht op achteruit gaan omdat de pensioenfondsen moeten korten. Daaruit bleek dat 65-plussers volgend jaar aan koopkracht inleveren, deels als gevolg van pensioenkortingen en -bevriezingen.


Op dit moment zijn Rutte . Stapeling van maatregelen raakt koopkracht ouderen. Uit recente rapporten (o.a. van het CPB) blijkt dat onder 65-plussers de afgelopen jaren de koopkracht is . Het is feest, want de 50PlusBeurs bestaat jaar! En dus was het vandaag weer een optocht van vele duizenden babyboomers op weg naar . Ook ouderen zien hun koopkracht stijgen door de verhoging van de ouderenkorting en de indexatie van de AOW.


Als je dat allemaal bij elkaar . Het percentage ouderen dat de koopkracht zag dalen verschilt overigens maar nauwelijks van het algemene gemiddelde. Koopkracht ouderen daalt tot. Door stapeling van maatregelen die nadelig zijn voor ouderen. Ouderen trekken aan de bel: gemeente Amsterdam moet eigen verantwoordelijkheid nemen. Het inkomen van de meeste ouderen bestaat voor het grootste deel uit Aow, mogelijk met een aanvullend pensioen.


Nibud-cijfers met Prinsjesdag lieten zien, gaan ouderen met . De ouderenkorting is een heffingskorting die tot doel heeft om de koopkracht van ouderen (zij die recht hebben op AOW) te verbeteren dan wel . Onder de loep: de koopkracht van ouderen in vijf grafieken. Veel gepensioneerden gaan er dit jaar opnieuw op achteruit. Oorzaak slecht presterende. Maakt het voor de koopkracht van senioren uit waar zij wonen?


In gemeenten verspreid door het land zochten we het verschil in lokale lasten voor senioren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Ervoor over hebben synoniem

Kunnen missen 2) Meer bezitten dan nodig is 3) Overhouden 4) Overkomen () overhebben werkw. Nederlands) op mijnwoordenboek. NL EN Engels ...