dinsdag 5 juni 2018

Verhalen met een christelijke boodschap

Een kleine jongen zat op een bankje in het park. Op zijn schoot lag een geopende Bijbel. Hij las in het boek over de machtige werken van God. Deze website is een verzamelpunt van christelijke verhalen. Ik vroeg om kracht en God gaf me moeilijkheden om me sterk te maken.


Elk verhaal heeft zijn eigen boodschap en les om mensen duidelijk te maken hoe je met elkaar omgaat . Hier kun je mooie christelijke verhalen lezen of plaatsen. Uit de bundeling daarvan zijn de volgende drie series voortgekomen. Verhalen met een vleugje boodschap. De meeste van deze verhalen hebben een brede . Mooie inspirerende, korte verhalen die je energie geven.


Christelijke verhalen : De kinderen van Maria. Het slimme schaap van Thorn. Na het luisteren naar hun boodschap en hun gebeden wordt een jonge man lid van een groep . De vervloekte klokken van Breda. Hier vind je een aantal korte verhalen die een wijze levensles doorgeven. Hier het verhaal van een docent die zijn college begon met een biljet van twintig . Een schat aan ideeën en verhalen : Oude en Nieuwe Testament, Opa Krentenbol, Voor de Kleintjes, Vrije verhalen , Kerst en Toneel, Poppenkast, Anekdotes, . Noora begrijpt het wel, praten over Isa, die de christenen Jezus noemen, is volgens de religieuze politie.


Wat vond je van zijn boodschap ? En terwijl Joep en Bernhard voor het eerst van hun leven het Kerstverhaal. De Bijbel staat vol verhalen over mensen, die door de Here God werden gebruikt. Grote Godsmannen en vrouwen.


Hoe kunnen wij aan deze belangrijke . Nederlands gesproken versie van het verhaal van de drie bomen. Maar wat zullen wij nu aan vader zeggen , als hij ons vraagt, hoe uur. I Wat anders , dan de zuivere. De leraar voegde aan zijn verhaal toe: “ Dit zijn de christenen ! Nog mooier is het als de films een inspirerende boodschap hebben: check.


In de film, die veel knipogen naar de Bijbel heeft, staat het verhaal. Navolging van Jezus betekent niet dat wij in het spoor van zijn boodschap. Op zoek naar een vrij verhaal voor de kerstviering van de club of vereniging. Chinese christenen waren naar de kust gekomen om de bijbels. De terrorist werd door de boodschap gegrepen en heeft het verhaal begrepen.


Moedige christenen ondernemen toch telkens weer een poging. Omdat ik geloof dat je sommige verhalen maar beter kan beleven. Spoken Word als tool om een christelijke boodschap te vertolken . Geloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen.


Een heel spannend verhaal over het verzet in de Alblasserwaard. Dan komt Bonifatius met een bijzondere boodschap ! Het verhaal staat voorop, niet de boodschap. Het ene verhaal is wat vrijer dan het . Hij heeft ook een aantal eigen verhalen die mensen van onze tijd sterk . Over hoe het christelijke verhaal de nodige hoop kan bieden in een tijd van ecologische crisis. Het kost Marlies ter Borg moeite om haar boodschap breed onder de . Het gaat over de barre tocht door de bergen en hoe de boodschap van . Een jongetje keek naar zijn oma die een brief aan het schrijven was.


Alle verhalen over Wout en de Nerflanders zoals Max Lucado die schreef in één band. Al ruim jaar staat Niemand is zoals jij in. Een ander woord voor dit soort korte verhalen is een parabel (Grieks voor vergelijking) waarabij het ook om een kort verhaal gaat, gewoonlijk . Het ligt er aan wat je bedoelt met christelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Ervoor over hebben synoniem

Kunnen missen 2) Meer bezitten dan nodig is 3) Overhouden 4) Overkomen () overhebben werkw. Nederlands) op mijnwoordenboek. NL EN Engels ...