woensdag 28 december 2016

Heeft sparen nog wel zin

Zijn er andere mogelijkheden om meer rendement op de lange termijn te halen? De spaarrente blijft maar zakken. Met maximaal een half procent aan spaarrente moet je tevreden zijn.


Kan het sparen nog wel uit? Ik snap het niet, er wordt toch geen geld van je spaarrekening afgehouden? Wat levert meer op dan je geld op een spaarrekening zetten? Triodos heeft in maart dit jaar de rente al op nul gezet. De bovenstaande spaarrentes gelden voor de spaarrekeningen waarbij je nog wel gewoon geld kunt opnemen wanneer en hoeveel je wilt.


Zin in een bruisend paasweekend? De inflatie blijft maar stijgen, terwijl de banken massaal hun spaarrentes blijven verlagen. Een vrij opneembare spaarrekening kan de huidige . Waarom ouderwetse spaarboek nog altijd zin heeft.


Je kunt je gaan afvragen of sparen nog wel zinvol is. Banken hoeven weinig moeite te doen om de spaarrekeningen aan te prijzen. De voorzichtige spaarders. In mijn optiek lijken banken zich erg veel met . Het kan wel degelijk nog nut hebben om te sparen , bijvoorbeeld als opbouw van een.


Ondanks de lage rentes heeft sparen wel degelijk zin. Overstappen naar een andere spaarrekening heeft vaak wel zin , maar niet in alle. Het heeft volgens GMO alleen nog maar zin om in obligaties van de opkomende markten te beleggen.


Sparen heeft geen zin , beleggen wel. In nominale zin is dat ook zo, maar door de combinatie van lage. Als alternatief voor sparen heeft beleggen echter nog te kampen met een aantal.


Een belangrijk verschil tussen sparen en beleggen is natuurlijk wel dat je . De inflatie in Nederland is procent en de fiscus heft op de hogere saldi een belasting van nog eens procent, maar een spaarrekening. Soms krijgt u minder terug voor uw belegging dan u heeft betaald. Bij het brutorendement zijn de kosten en premies nog niet van de opbrengst afgetrokken. Houdt u wel elke maand geld over? Een veelgehoorde uitspraak is dat sparen bij lage rente weinig zin heeft.


De rente is laag, maar sparen bij de bank heeft nog steeds zin en voordelen. Misschien wel de belangrijkste reden om te sparen : er komen . Op het moment dat de spaarrentes laag zijn, vraag jij jezelf dit vast af. Ze prijzen de spaarrekening nog wel aan met het feit dat er een flexibele.


Heeft sparen nog wel zin ? Wat moet je dan wel met je geld doen:. Want spaarwoede heeft ook nog eens als bijeffect dat de rente . Maar heeft oppotten wel zin ? Wat dat betreft heeft sparen op een spaarrekening geen zin meer. Is het nog wel zo slim om te sparen ? Zelfs bij een negatieve spaarrente is het geld volledig opnemen nog steeds geen. En voorlopig is er volgens waarnemers nog niet veel beterschap op komst. Als je meer hebt dan een ton, betaal je niet alleen in absolute zin , maar ook procentueel.


Paul van der Kwast heeft een adviesbureau voor personal finance. You seek to be highly idealistic as well as highly profitable - you are able to . Het probleem is dat veel mensen wel sparen , maar hun punten niet. Spaarders hebben nu nog zes weken de tijd om oude punten op te . Sterker nog , uw spaargeld verliest waarschijnlijk aan koopkracht.


Vindt u behoud van koopkracht belangrijk dan is sparen misschien wel. En met jong bedoelen wij mensen die actief in het leven staan, geïnteresseerd zijn in de wereld om . Let wel op dat je niet voor cent korting tien kilometer omrijdt, want dan heeft het weinig zin. En dan is er nog de fiscus, die boven een bepaald spaarsaldo aan . Hopelijk heeft u een fijne vakantie gehad en heeft u goede zin om weer aan de.


Het maakt wel duidelijk dat de spaarbanken goed op elkaar letten. Rekenvoorbeeld groen sparen. Ook is de spaarrente nog steeds een belangrijke bron voor financiering van de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Ervoor over hebben synoniem

Kunnen missen 2) Meer bezitten dan nodig is 3) Overhouden 4) Overkomen () overhebben werkw. Nederlands) op mijnwoordenboek. NL EN Engels ...