woensdag 24 februari 2016

Goede zinnen schrijven

Zinnen worden pas kleurrijk zodra je als schrijver weet wat woorden met een zin doen. Lees hier de vier regels die je moet hanteren om goede. Hoi, Een proeflezer vindt dat onderstaande zin niet loopt: Is de opbouw van deze zin correct? Meer resultaten van schrijvenonline.


Zinsopbouw controleren - met dit doodsimpele recept schrijf je. Vervolgens propte ik die informatie in zinnen , soms zonder goed na te. Maar juist bij het schrijven van complexe zinnen helpt het om toch . Zet de persoonsvorm op de tweede plaats in de hoofdzin. Let op het juiste hulpwerkwoord in passieve zinnen. Bij actief schrijven , schrijf je zinnen met zo weinig mogelijk.


In de alinea lees je een aantal voorbeelden die dit goed duidelijk maken. Typ (of plak) in het veld hieronder de tekst die u wilt controleren. Bij de controle wordt gezocht naar veelgemaakte grammaticale fouten en . Wil je ook goede teksten schrijven ? De lijdende vorm maakt zinnen onnodig ingewikkeld en zorgt ervoor dat je niet precies weet wie iets zegt . Door woorden in een andere volgorde te zetten of zinnen op te splitsen maak je de tekst . Actieve zinnen schrijven lukt alleen als je ook weet wat passieve zinnen zijn. Zorg gewoon voor een goede afwisseling tussen passieve en actieve zinnen.


Met korte zinnen en simpele woorden weten zij meteen waar ze aan toe zijn. En klikken ze rechtstreeks. Gek toch dat mensen anders schrijven dan ze spreken.


De grondregel van goede #copywriting?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Ervoor over hebben synoniem

Kunnen missen 2) Meer bezitten dan nodig is 3) Overhouden 4) Overkomen () overhebben werkw. Nederlands) op mijnwoordenboek. NL EN Engels ...