donderdag 19 november 2015

Vrouwenrechten india

Verschillen tussen mannen en vrouwen zijn diepgeworteld in India. Al eeuwenlang worden vrouwen onderdrukt, hun positie in de samenleving is slecht. India is het meest gevaarlijke land ter wereld voor vrouwen.


Miljoenen vrouwen hebben een menselijke muur van wel 6kilometer gevormd in de Zuidelijke Indiase staat Kerala in een protest voor . Liever zorgen ze thuis voor de familie. Een blog over de vrouwenrechten in India. Mijn eerbetoon aan alle vrouwen in India , in foto's. Er is nog een lange weg te gaan.


Dat veel Indiase vrouwen ook tegen hun zin worden uitgehuwelijkt, door hun schoonmoeder in brand worden gestoken omdat ze niet aan de . Ook Indiase vrouwen komen geïnspireerd door de #MeToo-campagne naar buiten met verhalen over ongewenste mannenhanden. Met een indrukwekkende menselijke muur protesteerden vijf miljoen vrouwen in de Indiase deelstaat Kelara tegen de onderdrukking van de . In India wordt gemiddeld elke minuten een vrouw verkracht. Vijf verdachten van een brute groepsverkrachting zijn donderdag aangeklaagd . Vrouwen in India lopen het grootste risico om slachtoffer te worden van (seksueel ) geweld en zijn het vaakst het mikpunt van schadelijke tradities en gebruiken. Vrouwen en meisjes lopen wereldwijd het meeste gevaar in India.


Dat blijkt uit onderzoek van de Britse Thomson-Reuters Stichting. Het Indiase Hooggerechtshof heeft vrijdag een verbod opgeheven dat vrouwen de toegang tot een historische hindoetempel in de staat Kerala . Geweld tegen vrouwen wordt altijd in verband gebracht met hun eigen . Vrouwen hebben het in de Indiase samenleving nog altijd niet gemakkelijk. Vanuit de Hindoe godsdienst worden ze in veel gevallen nog steeds aanzien als het . Aan de ontbijttafel in ons hotel ontstaat een gesprek over de positie van vrouwen in India.


Helaas is het met vrouwenrechten in India droevig . Gruwelijke verkrachtingen van vrouwen blijven India beroeren. Mannen en vrouwen worden in India vaak nog niet op gelijke voet behandel maar in een gesprek met onze redactie benadrukt zuster Jeanne . De groepsverkrachting van een 23-jarige vrouw in India heeft geleid tot massale protesten. Omdat de vrouw vorige week vrijdag overleed aan . Vooral in ontwikkelingslanden is de positie van vrouwen slechter dan die van mannen.


Ze doen het meeste werk en zorgen ook nog voor de kinderen. Vandaag, augustus, is het in India voor de eerste keer Daughters Day of Dochterdag. Die kadert in een campagne van de overheid om de . India vraagt zich af waarom er vier maanden na de dodelijke groepsverkrachting in New Delhi nog steeds niets veranderd is voor vrouwen in . Vrouwenrechten en gendergelijkheid lopen als een rode draad door. Naar mijn ervaring is India voor vrouwen een van de veiligste en meest gastvrije landen om alleen te reizen,” zegt journaliste Margot Bigg uit Portland.


Tot voor kort was het voor vrouwen niet . In de Indiase deelstaat Kerala is het onrustig sinds bekend werd dat voor het eerst in eeuwen twee vruchtbare vrouwen de hindoeïstische . Als ergens de man de vrouw er met harde hand onder houdt, dan is het wel in India. Maar als vrouwen hun mannen gewoon behandelen zoals . Heb je een medische achtergrond? Perfect, help mee in een gezondheidszorgproject in India ! Of werk mee in een project voor de empowerment van vrouwen : . Technologie voor vrouwenrechten , tegen ongelijkheid.


Silicon Valley naar India wil halen, was het niet voor haar activisme. Dit is waarschijnlijk hoe vele Indiase vrouwen nieuwjaarsnacht in Bangalore hebben beleefd. Een feestelijke Oud en Nieuw in de stad werd .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Ervoor over hebben synoniem

Kunnen missen 2) Meer bezitten dan nodig is 3) Overhouden 4) Overkomen () overhebben werkw. Nederlands) op mijnwoordenboek. NL EN Engels ...