dinsdag 24 maart 2015

Zwarte kogelspin

De naam kogelspin slaat op het vaak kogelronde, glimmende achterlijf van de spin. Enkele soorten, zoals de bovengenoemde zwarte weduwe, kunnen met hun beet door het neurotoxine een ernstig ziektebeeld veroorzaken (latrodectisme), dat . Latrodectus indistinctus, ook wel zwarte kogelspin genoem is een spin uit de familie der kogelspinnen. Ze komt enkel voor in Zuid-Afrika en Namibië, aan de . Meerdere liefhebbers die ik spreek hebben last van zwarte kogelspinnen in hun bakken.


Afgelopen week sprak ik een liefhebber die een . Ik bedoel die loopt toch zo de stofzuiger uit. Pakken lukt niet want hij zit precies achter een buis. Hij lijkt exact op een zwarte weduwe. En als ik de plaatjes op . De dodelijke zwarte weduwe mag u nooit over het hoofd zien als u in de.


Araneae) en de familie van de kogelspinnen (Theridiidae). Belangrijke kenmerken van. Kogelspinnen weven een heel bijzonder web om prooien te verschalken.


Af en toe wordt er van die laatste wel . Hij heeft een dik achterlijf zoals een erwt. Volgens de woningbouwvereniging gaat het echter om de onschuldige kogelspin. De roodrugspin behoort tot de familie van de kogelspinnen en is een van de . Zwarte weduwen (Latrodectus mactans en L. hesperus) zijn spinnen uit de familie der kogelspinnen. Vooral de valse zwarte weduwe zal graag van een open raam gebruik maken.


Onlangs is een risicobeoordeling gemaakt van zwarte weduwen en verwante soorten. Het bleek dat deze spinnen met enige regelmaat ons . Slanke Kogelspin - Anelosimus vittatus. Europese Zwarte Weduwe (Latrodectus tredecimguttatus ). De grote steatoda (Steatoda grossa) behoort tot de groep van kogelspinnen. Onderzoek van het Wageningse Kennis- en Adviescentrum Dierplagen concludeerden na een week dat het om de onschuldige kogelspin.


Door de tekening op het lichaam en de zwarte rand en middenstreep op het kopborststuk. Berucht is de zwarte weduwe. In extreme gevallen wellicht ook dodelijk. De beruchte zwarte weduwe (Latrodectus mactans) behoort tot deze familie. Nederlandse kogelspinnen van gebouwen zijn Parasteatoda.


Deze kogelspin is inheems in de . Op de trui merkte Sandeep het dode dier: een spinnetje van drie centimeter groot , met grijze en witte strepen op een zwart lijf. Een Kogelspin tussen de rommel in mijn achtertuin. De spinnen lijken op de giftige zwarte weduwen, maar ze zijn niet. Het gaat om kogelspinnen , het zijn de giftigste spinnen van Engeland. Veel kelders in de Antwerpse binnenstad herbergen een neef van de zwarte weduwe: de grote steatoda.


Eveneens een giftige spin, maar in . Meestal zijn ze ongevaarlijk maar niet altij want de beruchte zwarte weduwe is ook een kogelspin. En om Amsterdammers gerust te stellen: . Lasaeola tristis - Zwarte Galgspin. De beroemdste vertegenwoordiger van deze familie is zonder twijfel de Zwarte weduwe.


Wel constant is het vlekkenpatroon en de dunne zwarte lijnen op het midden en langs de zijrand van het . Dit is het vrouwtje van een Zwarte Renspin (Philodromus dispar), ook wel. Het vrouwtje heeft een groot achterlijf met gele, witte en zwarte strepen die doen denken aan een wesp. Ook de slanke kogelspin valt op door . Net zoals de zwarte weduwe is een valse zwarte weduwe een kogelspin.


De Zwarte Weduwe is oorspronkelijk afkomstig uit het zuidoosten van de V. Mexico, maar heeft zich nu over alle werelddelen versprei . Na controle van de spin bleek het niet om een zwarte weduwe te gaan maar om een ongevaarlijke kogelspin. De arbeiders vreesden even dat het om een zwarte weduwe ging, maar. Vandaag besteedt Frans onder meer aandacht aan de kogelspin , een. Bij deze familie hoort ook de zwarte weduwe, maar die komt in . Nu het om de onschuldige variant van de kogelspin gaat maakt hij zich niet druk om de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Ervoor over hebben synoniem

Kunnen missen 2) Meer bezitten dan nodig is 3) Overhouden 4) Overkomen () overhebben werkw. Nederlands) op mijnwoordenboek. NL EN Engels ...