vrijdag 27 maart 2015

Passé composé vervoegen

VERLEDEN (indique un évènement (une action) dans le passé). In het Nederlands maken we de VTT met het hulpwerkwoord hebben of zijn en een voltooid . In de passé composé worden sommige werkwoorden met être vervoegd in plaats van met avoir. Deze werkwoorden worden vaak gepresenteerd in het huis van . Vervoegingen van Frans werkwoord avoir.


Onbepaalde wijs (infinitief): avoir. Het wederkerend werkwoord. Om een passé composé te maken heb je de hulpwerkwoorden avoir en être nodig. Maar wat is nu ook al weer . In le passé composé worden wederkerende werkwoorden altijd vervoegd met het hulpwerkwoord être.


Tu as eu = jij hebt gehad. Il a eu = hij heeft gehad. Frans grammatica: de conditionnel, futur en passé composé. Er zijn ook werkwoorden die met être worden vervoegd. Franse werkwoord télécharger (met avoir).


Bijna alle werkwoorden die in het Nederlands met hebben worden vervoegd ,. Bijna al deze werkwoorden worden op dezelfde manier vervoegd. Je suis parti(e) Tu es parti(e) Il est parti elle est partie. Vous êtes parti(e)(s) Ils sont partis.


En meer bepaald op het accord du participe. Le passé composé wordt gebruikt voor alle op zichzelf staande. Je moet extra moeite doen om de vervoeging van deze werkwoorden uit je. Werkwoorden frans vervoegen op -ER, -IR, -RE en de onregelmatige tijden oefenen. Verbeter uw kennis werkwoordspelling.


Imparfait, present, passe compose , . De être-regel (welke werkwoorden worden met être vervoegd ?). ALS HET WERKWOORD IN DE PASSÉ COMPOSÉ MET ÊTRE WORDT . Met welk werkwoord vervoeg je avoir in de passé composé ? Sommige werkwoorden kun je zowel met être als avoir vervoegen , wel . Je zult zien dat het werkwoord niet volgens vaste regels vervoegd wordt: Être is namelijk een. De imparfait is een standaard vervoeging , dus als je het rijtje van de. Weet je niet hoe je een werkwoord moet vervoegen ? De verleden tijd: passé composé. Passé Composé vervoegd met avoir: . Oefeningen met habiter - avoir - être . Welk hulpwerkwoord moet je gebruiken: avoir of être?


In deze oefening oefen je de passé composé. HET HULPWERKWOORD IS ÊTRE Je moet dus de présent weten van het werkwoord être. De passe compose is een van de vijf werkwoordstijden in het verleden in het Frans. Stappen Hoe te franse werkwoorden vervoegen in.


Typ een werkwoord in één van de talen. Exemple : Ik kan 1meter zwemmen. Een spel rond het vervoegen van werkwoorden. De kinderen werpen met de dobbelsteen en gaan het aantal ogen vooruit. Daarna vervoegen ze het werkwoord . Om deze conjugatie te gebruiken, moet men eerst de conjugatie vervoegen être of de avoir in de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Ervoor over hebben synoniem

Kunnen missen 2) Meer bezitten dan nodig is 3) Overhouden 4) Overkomen () overhebben werkw. Nederlands) op mijnwoordenboek. NL EN Engels ...